Avrupa Birliği Piyasasına Açılan Kapı: Karadağ

Karadağ, dünyada bilinen adıyla “Montenegro”, Avrupa’nın güneydoğusunda Balkanların Adriyatik kıyısında bir ülkedir. Karadağ’ın nüfusu 680.000 olup İtalya ve Hırvatistan’a komşudur. Resmi para birimi Euro’dur.  Karadağ 5 Haziran 2017 tarihinden beri NATO üyesidir. 2025 yılı itibariyle Karadağ’ın AB üyeliğinin onaylanması beklenmektedir. AB’ye tam üye olması durumunda Karadağ, Avrupa Birliğinin devasa pazarına açılmak için stratejik bir geçiş noktası olacaktır. Bu durumun farkında olan iş insanları, şimdiden Karadağ’da şirket kurarak ekonomik fırsatlar için önceden yatırım yapmaya başladılar. Türk vatandaşları için Karadağ’a yapılacak 90 günü aşmayan seyahatler için vizeye ihtiyaç yoktur. Karadağ’da şirket kurarak hızlı bir şekilde oturum ve çalışma izni alabilirsiniz.

Karadağ'da Şirket Kurmanın Avantajları

Karadağ’daki şirket kurmanın bir çok avantajı bulunmaktadır. En önemli olanları şu şekilde sıralayabiliriz:

    • Yakın zamanda Avrupa Birliği üyeliğine kesin gözüyle bakılan Karadağ’da şirket kurmakla, Balkanlar üzerinden Avrupa Birliğinin sayısız iş fırsatlarına açılmak çok kolay hale gelecektir. Ayrıca, kendiniz ve aileniz için tüm Avrupa ülkelerinde serbest dolaşım hakkı elde etmiş olacaksınız.

    • Karadağ’da kendiniz ve aileniz için (eşiniz ve 18 yaşındaki küçük çocuklarınız) oturum izni almanın en hızlı yöntemlerinden birisi şirket kurmaktır. Şirketinizi 5 yıl aktif tuttuktan sonra kalıcı oturum iznine kolaylıkla kavuşabilirsiniz.

    • 1 EUR gibi sembolik bir sermaye ile 5 iş günü içinde minimum kuruluş maliyetleriyle limited şirket kurabilirsiniz. Ofis kiraları, İstanbul ve diğer Avrupa ülkelerine göre daha uygun maliyettedir.

    • Kurumlar vergisi oranı yüzde 9’dur. Şirketlerin üzerindeki vergi ve prim yükü Avrupa Birliği ülkelerinin ve Türkiye’nin çok altındadır.

    • Karadağ’daki şirketinizin faturaları Türkiye, ABD ve benzeri ülkelere kesilmişse KDV ödemek zorunda kalmıyorsunuz.

    • Karadağ’ın, AB ülkeleri, EFTA ülkeleri, CEFTA ülkeleri, Türkiye, Rusya ve Ukrayna ile Serbest Ticaret Anlaşmaları bulunuyor. Karadağ’da şirket kurarak tüm bu anlaşmaların sağladığı ticari avantajlardan yararlanabiliyorsunuz.

    • Karadağ’da yabancı şirket ile yerli bir şirket arasında hukuki herhangi bir ayrım söz konusu değildir. Aynı iş kurallarına tabidirler.

    • Karadağ’da şahıs olarak alabileceğiniz gayrimenkul sınırlıyken, şirketlerin alacağı gayrimenkulün bir üst limiti bulunmuyor.

    • 2017 yılında beri bir NATO üyesi olan Karadağ güvenli bir ülkedir. Yaşam maliyeti Türkiye ile paraleldir. Doğal güzellikleri, sakinliği ile bir çok Avrupa ülkesi emeklilerinin tercih ettiği destinasyonlardan biridir. Şirket kurup oturum izni almakla bu güzel ülkenin imkanlarından kolayca yararlanırsınız. Karadağ’da şirket kurmak aynı zamanda kendiniz ve aileniz için alternatif bir yaşam alanı yaratmaktır.

    • Karadağ’a Türkiye’den vizesiz gidebiliyorsunuz. Uçak ile aktarmasız uçuşlarla 1 saat 45 dakika sürmektedir. Şirketinizi Karadağ’da kurduktan sonra Türkiye’den yönetmek zor olmayacaktır.
kampana-tower-kotor

Karadağ'da Şirket Türleri

Karadağ’daki en yaygın 2 şirket türü ve bu şirketleri kurmak için aranan belgeler aşağıda listelenmiştir.

Karadağ Limited Şirketi

Limited şirketleri, Karadağ’da en çok tercih edilen şirket türü olarak bilinmektedir. Karadağ Limited şirketleri, 1 kurucu ve en az 1 Euro’luk sermaye ile kurulabilmektedir.

Limited Şirketi Belgeleri

Karadağ’da limited şirketi kurmak için, şirket kuruluş belgeleri, şirket kuruluş kararı sözleşmesi ve kayıt formu gerekmektedir.

Karadağ Anonim Şirketi

Karadağ’da anonim şirketleri, en az 2 kurucu üye ve 25.000 Euro’luk sermaye ile kurulabilmektedir.

Anonim Şirketi Belgeleri

Karadağ’da anonim şirket kurmak için, kuruluş belgeleri; yönetim kurulu, genel müdür, sekreter ve denetçi görevlendirilmesine ilişkin kararlar; yönetim kurulu üyelerinin sosyal güvenlik numaraları; yönetim kurulu üye ve yönetici adları; genel müdür, denetçi ve sekreter adresleri ve adları; firmanın yükümlülükleri yerine getirmesine ilişkin imzalı beyan, menkul kıymetler komisyonu kararı ve kayıt formu gerekmektedir.

Karadağ Yabancı Şirket Şubesi

Karadağ’da iş yapmak isteyen yabancı şirketler, ana şirkete bağlı ve onunla aynı faaliyetleri yürütecek yabancı şirket şubeleri açabilmektedir.

Yabancı Şirket Şubesi Belgeleri

Karadağ’da yabancı şirket şubesi kurmak için, onaylı ve tercüme edilmiş şirket tüzüğü, ana ülkedeki kayıt sertifikası ile diğer alakalı evraklar gerekmektedir.

Nasıl Bir Şirket Kurmalıyım?

Öncelikle, yapmak istediğiniz işin niteliği, yatırmayı planladığınız sermaye miktarı, sektörünüz, tahmini satış hacminiz ve vergisel avantajları değerlendirmelisiniz. Sonrasında danışman firmanızla en uygun şirket türüne karar verirsiniz. Karadağ’da bir şirket türünden ihtiyaca göre başka bir türüne geçiş yapmak masraflarını ödemek kaydıyla mümkündür.

vector_boldg_56_32

Yabancılar Karadağ'da Şirket Nasıl Kurabilir?

Karadağ’da, yabancı yatırımcılar tarafından, iş kurmak için izlenmesi gereken belirli aşamalar bulunmaktadır. Karadağ’da açılacak şirket için, ilk olarak isim belirlenmesi gerekmektedir ve seçilen ismin, başka bir kuruluş tarafından kullanılmıyor olmalıdır.

Karadağ’daki şirketin kuruluş sözleşmelerinin, bir Karadağ noterinde onaylatılması gerekmektedir ve şirket kuruluş sözleşmesindeki sayfa sayısına ve belgelere bağlı olarak, noter onay işleminin maliyeti değişebilmektedir. Gerekli şirket kayıt ve yayınlanma ücretinin, Karadağ’daki bir bankaya ödenmesi gerekmektedir.

Karadağ’da şirket kurmak için gerekli sermaye gösterim bedeli “1 EURO’dur”.  İlkokul, lise veya üniversite diplomalarından herhangi birine, adli sicil kaydına ve geçerli bir pasaporta sahip olmak yeterlidir. Şirket kurulumu 5 iş günü sürmektedir. Şirket kurulumu üzerinden oturum kartına başvurulur. 15 iş günü içerisinde ID kart hazır olur. Tüm yasal süreç ortalama 21 iş günü sürmektedir. Ortaklı şirket kurulabilir. Şirket ve oturum üzerinden aile bireyleri de oturum alabilir.

Dil bilme zorunluluğu yoktur. Avrupa ile ticaret anlaşmaları bulunmaktadır. Avrupa Birliği üyeliği onaylandıktan sonra bütün süreç AB standartlarına getirilecektir, öncesinde şirket ve oturum sahibi kişiler de AB üyesi ülke avantajlarından faydalanabilecektir. Karadağ’ın, AB ülkeleri, EFTA ülkeleri, CEFTA ülkeleri, Türkiye, Rusya ve Ukrayna ile Serbest Ticaret Anlaşmaları bulunmaktadır.

happy-financial-advisor-shaking-hands-with-senior-man-during-meeting-office

Okuma Tavsiyesi

Karadağ’da şirket kurmak neye mal olur? Karadağ’da şirket kurmadan önce tüm maliyetleri bilmek aksiyon almadan önce önünüzü görmenizi sağlayacak ve riskleri yönetmenizi kolaylaştıracaktır.

Tüm maliyetleri öğrenin!

Karadağ'da Şube Açmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Karadağ’da şirket şubesi açmak için gerekli şartlar şu şekildedir:

  • Karadağ’da açılacak şubenin adı, ana şirketin adı ile aynı olmalıdır ve aynı ticari isim altında faaliyet göstermelidir.
  • Karadağ’da açılacak şirket şubesinin, ana şirket ile aynı faaliyetleri yürütmesi gerekmektedir.
  • Karadağ’da şirket şubesi açmak için, hisseli sermaye gerekliliği yoktur ve faaliyetler için gerekli sermaye miktarı ana şirket tarafından belirlenmelidir.
  • Karadağ’da açılacak şirket şubesi için, ana şirket tarafından temsil edilen en az bir hissedar ve şube için bir yönetici atanmış olması gerekmektedir.
  • Karadağ’da açılacak şirket şubesinin, yetkili makamlardan kayıt sertifikası gibi gerekli belgeleri alması gerekmektedir.

Karadağ'da Yürürlükte Olan Vergi Türleri Nelerdir?

Karadağ’da birçok farklı vergi türü bulunuyor. Aşağıda bunları kısaca başlıklar halinde izah ediyoruz.

Kurumlar ve Gelir Vergileri

Gelir Vergisi: %9 (veya %11) (30.000€’ya kadar alınmamaktadır.) Kurumlar Vergisi: %9 Sosyal Güvenlik Oranı: %34,3 (tavan: 50,000 Euro) Şirketler için Sosyal Güvenlik Oranı: %10,3 Çalışanlar için Sosyal Güvenlik Oranı: %24

Katma Değer Vergisi (KDV) ve KDV İadesi

Karadağ’da Katma Değer Vergisi (VAT) oranı %21 olup 30.000 €’ya kadar KDV alınmamaktadır.

Vergi döneminde vergi borcu miktarı, vergi mükellefinin aynı vergi döneminde mahsup edebileceği katma değer vergisi tutarından az ise, fark, bir sonraki vergi dönemi için, yani talep üzerine, vergi kredisi olarak muhasebeleştirilir. Bu işlem Katma Değer Vergisi (KDV) beyannamesi doldurulduktan sonraki 60 gün içinde ifa edilir.

Esas olarak ürünleri ihraç eden bir vergi mükellefine ve ardışık üçten fazla KDV hesaplamasında vergi mükellefine, bir KDV katkısı olduğunu gösteren KDV farkının KDV iadesini doldurma tarihinden itibaren 30 gün içinde geri ödenmesi söz konusudur. Vergi mükellefinin diğer vergileri ödemesi sona ermişse, katma değer vergisindeki fark vergi borcu miktarı kadar azaltılır.

İthalat Rejimi ve Vergiler

İthal edilen hammaddelerden ihracat için son ürün elde edilecekse, hammadde ithalatı gümrük vergisinden muaftır. Bunun için yetkili gümrük otoritesinden izin alınmalıdır. Yabancı yatırımcı olarak ekipman ithalatında gümrük vergisi ödenmemekle beraber, KDV ödenmesi zorunludur.

Yetkili gümrük otoritesine başvurularak onay alınmalıdır.

İhracat Rejimi ve Vergiler

İhraç edilen ürünlerden herhangi bir gümrük vergisi alınmamakta, ancak KDV kanununa göre %0 KDV ödenmelidir. Bu, hammaddeler için KDV ödenmekte ve son ürün ihraç edilirken KDV ödenmemekte demektir. Ayrıca, ihraç edilen ürünün hammaddesi için ödenen KDV’ geri alınabilmektedir.

Gümrük Vergileri

Gümrük Vergileri Kanununda düzenlenmiştir. Vergiler %0 ile %30 arasında değişmektedir. Ticari olmayan amaçlarla ithal edilen mallara %5 oranında vergi uygulanmaktadır.

Özellikle belirtmek isteriz ki her belediyede farklı oranlarda uygulanan ve temizlik ve emlak vergileri gibi vergiler de bulunmaktadır. Yabancı yatırımcılar, yerli yatırımcıdan farklı olarak farklı vergilendirmeye tabi tutulamaz.  Karadağ’da faaliyet gösteren bir işletme, peşin ödenen kar vergisine ek olarak, yıl sonunda yurtdışındaki hesabına para transferi yapma olanağına sahiptir. Emlak satış vergisi oranı, vergi matrahının % 3’ü ile orantılıdır.

Karadağ’da Şirket Kurmakla İlgili En Çok Sorulan Sorular

Ev veya İşyeri kiralamak zorunda mıyım?

Resmi olarak Karadağ’da şirket kurmak için bir işyeri kontratına ve oturum izni için bir ev kiralama kontratına ihtiyacınız vardır. Fakat MHR & Partners ve Karadağ’daki çözüm ortağımızla olarak tüm bu işlemleri kendi bünyemizde gerçekleştiriyor ve size şirket ve oturumunuzu ek masraflar olmadan teslim ediyoruz.

Şirket kurmak için Karadağ’da yaşamak zorunda mıyım?

Hayır, Karadağ’da yaşamak zorunda değilsiniz. Oturum izniniz yıllık verilir ve her yıl düzenli olarak yenilenir. Şirketinizi aktif tutabilir veya pasife alıp sadece sigorta ücretinizi ödeyerek geleceğe yatırım olarak bekletebilirsiniz. Ülkeye giriş yapmak gibi bir zorunluluğunuz da bulunmuyor.

Karadağ’da kurulacak şirketin küçük ortağıyım. Kendim ve ailem için oturum izni alabilir miyim?

Karadağ kanunlarına göre her şirketten sadece bir kişi (eşi ve 18 yaş altı çocukları) oturum ile ilgili avantajlardan faydalanabilir. Küçük ortağın oturum izni alabilmesi için 11 ay Karadağ’da yaşaması gerekmektedir. Küçük ortak 5 sene sonunda ise sürekli oturum alamaz.

Oturum iznim onayladığında Karadağ’a gelmek zorunda mıyım?

Evet. Karadağ yasaları gereği oturum kartınızı sizin dışınızda herhangi bir kişiye teslim etmiyorlar.

Karadağ’da şirket kurmak kolay mıdır?

Evet son derece kolay ve ucuzdur. Sermaye gereksinimi yoktur. 5 işgünü içinde şirketinizi kurmanız mümkündür. Ayrıca, Karadağ hükümeti açtığınız şirketinizin aktif olup olmadığı ile ilgilenmiyor. 

Montenegro (Karadağ) oturumu ile Schengen ülkelerine seyahat edebilir miyim?

Montenegro (Karadağ) Avrupa Birliği üyeliği adaylık sürecini henüz tamamlamamış bir ülke olup, ilk oturumda AB üyesi olmayı beklemektedir. AB üyesi olduktan sonra Schengen ülkelerine vizesiz seyahatiniz mümkündür. Bunun öncesinde Schengen ülkelerine seyahat etmek için Montenegro’da bulunan konsolosluklardan Schengen vizenizi, bizim danışmanlığımızla kolayca alabilirsiniz.

Karadağca/Sırpça bilmem gerekiyor mu?

Montenegro (Karadağ) turistik bir ülke olması sebebiyle yabancı yatırımcı veya ziyaretçiye dil zorluluğu yaşatmamaktadır. Ülke genelinde İngilizce bilinirliği yüksek bir dil olup, etnik çeşitlilik açısından yoğun bir bölge olması sebebiyle kültürler arası etkileşimin zengin olduğu bir coğrafyadır. Resmi evraklarınızı dahi İngilizce veya Türkçe tercüman eşliğinde kolayca halledebilir, sosyal yaşamınızda temel İngilizce ile rahatlıkla iletişim kurabilirsiniz. Ülke nüfusunun yüzde 20’si Müslümandır. Ayrıca ülkede Türk ve Türkçe bilen yerli sayısı etnik çeşitlilik sebebiyle yüksektir. Türkiye’den gelen iş insanlarına yönelik bir sempati mevcuttur. Günlük hayata uyum sağlamada sorun yaşamazsınız.

Ekonomi ve refah seviyesi nasıldır?

Montenegro (Karadağ) resmi para birimi EURO olup, Avrupa Birliği ve Türkiye ile serbest ticaret anlaşmaları mevcuttur. Yoğun yaz & kış turizmi, ithalat & ihracat potansiyeli ve iş yapma kolaylıkları ile ön plana çıkan ülkede çok sayıda Türkiye, Rusya ve Avrupa merkezli yatırımlar göze çarpmaktadır. Avrupa birliğine girecek olması sebebiyle yatırımlar günden güne artmakta olup çeşitli ve yüksek hacimli AB fonları ile kalkınmaya destek olunulmaktadır.

Hangi sektörlere yatırım yapmak avantajlıdır?

Karadağ her yıl ülke nüfusunun  yaklaşık 10 katı kadar turist (4 milyondan fazla) ağırlamaktadır. Turizm alanında ve hizmet sektöründe yatırım fırsatları mevcuttur. Şirket kurmak ucuz ve hızlı, vergi oranları düşük olduğu için Avrupa Birliği ülkelerine yapacağınız ekonomik aktiviteleri Karadağ’dan yönetebilirsiniz.

Asgari ücret ne kadardır? Hangi para birimi geçerlidir?

2022 yılı itibariyle Karadağ’da asgari ücret 532,5 EUR’dur. Resmi ve tedavülde olan para birimi EUR’dur.

Avrupa Birliği Karadağ’ı hangi ölçüde destekliyor?

Avrupa Birliği, Karadağ’a 2007-2020 yıllarında 504.9 milyon Eur sağlamıştır. Avrupa Birliği ve Karadağ arasındaki mal ticareti hacmi 2020’de 1.1 milyar EUR olmuştur. Karadağ ve Avrupa Birliği arasında 2009 yılında vize muafiyeti kabul edilerek Karadağ vatandaşlarına Avrupa Birliği’nde serbest dolaşım hakkı sağlanmıştır. Karadağ’ın nüfusuna göre aldığı ekonomik destek paketi ülkenin gelişimine önemli bir katkı sağlamaktadır. Karadağ’da şirket kurarak bu fonlardan yararlanma fırsatı mevcuttur.

Hizmet Paketlerimiz Neleri İçeriyor?

%100 yasal şirket kurulumu ve oturum izni işlemlerinizi ortalama 21 gün içerisinde tamamlayarak oturum kartınızı size teslim ediyoruz. Montenegro’ya ilk adımınızı attığınızda havaalanı transferinizi sağlıyor ve birlikte şehir turu yapıyoruz.

Ofisimizde sizleri ağırlarken mevcut iş fırsatları ve paketler hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Şirketinize ait kurumsal web sitenizi kurarak size hediye ediyoruz. İlk ay boyunca ücretsiz adaptasyon ve dil desteği sağlıyoruz. Standart ve Premium olmak üzere iki farklı hizmet paketimiz bulunmaktadır.

Standart Paket

Premium Paket

Yurt Dışı Hizmet Paketlerimiz

İşinizi yurt dışında büyütmek ve cazip fırsatların kapısını aralamak için her ihtiyaca uygun hizmetlerimizle yanınızdayız. Hizmetlerimizi paket olarak satın almanın yanında paket içindeki hizmetleri bireysel olarak da talep edebilirsiniz. Dilerseniz size özel bir hizmet paketi de oluşturabiliriz.

Görüşme talep etmeden önce hizmet verme kriterlerimizi inceleyin!

Öne Çıkan Hizmetlerimiz

Back - Ofis Desteği

Her türlü anlık bilgi ihtiyacınız için telefonla ve sahada fiziken destek veriyoruz. Yüz yüze ve online toplantılar yapıyoruz. Müşteri networkümüz ile görüşme ayarlıyor ve işinizi büyütmenize yardımcı oluyoruz.

Karşılaştırmalı Ülke Analizi

Hangi ülkede ne kadar sermaye ile hangi türden bir şirket kurmalıyım? Ne tür vergisel maliyetlerim ve avantajlarım var? Bu sorulara cevap veren ülke karşılaştırmalı rapor hazırlayıp simultane sunum yapıyoruz.

Yatırım Analizi

Yatırım yapmayı düşündüğünüz ülkelerde ne tür finansal riskler ve fırsatlar var. Türkiye'deki ve yurt dışındaki şirketleriniz arasındaki işlemlerde vergisel fırsat ve riskler nelerdir? Kapsamlı rapor hazırlayıp size sunum yapıyoruz.

Standart

Temel Hizmetlerimiz
  • Şirket Kurma
  • Şube - Ofis Açma
  • Oturum Alma
  • Çalışma İzni Alma
  • Adres Temin Etme
  • Muhasebe Destek
  • Personel Bulma
  • Bordro Özlük İşlemleri

Premium

Standart Dışı Ek Hizmetlerimiz
  • Yıllık Back-Ofis Desteği
  • İş Planı ve SWOT Analizi
  • Depo & İş Yeri Bulma
  • Vergi Avantajları & Teşvik
  • Şirket Satın Alması
  • Şirket Birleşmesi veya Devri
  • Yönetim Danışmanlığı
  • Finansal Danışmanlık
  • Yatırım Danışmanlığı

Karadağ'da İş Yapmak İçin Nereden Başlamalıyım?

Öncelikle Karadağ’ı ziyaret etmenizi, yerel bir partner eşliğinde iş temaslarında bulunmanızı ve bağlantılar tesis etmenizi öneriyoruz.

İkinci adım olarak oluşturacağınız bir iş planı içinde vizyonunuzu ve en az 3 yıllık stratejinizi netleştirmeniz, faaliyet göstereceğiniz sektörü ve işi belirlemeniz, amaç ve hedeflerinizi oluşturmanız ve yatırım bütçenizi çıkarmanız son derece önemlidir.

Araştırma ve planlama aşamasından sonraki adım hareket geçmektir. Hiç bilmediğiniz bir piyasada riski ve maliyeti en düşük strateji Karadağ piyasasını çok iyi bilen danışmanlar yoluyla ilerlemektir.

MHR & Partners olarak Almanya’da kendi şirketimizi kurduk ve Mannheim’de fiziki ofis açtık. Yurt dışı operasyonlarımızı Almanya merkezli yürütüyoruz. Hollanda, İngiltere Belçika, Romanya, Karadağ ve Bulgaristan’da tesis ettiğimiz yerel partnerler yardımıyla güvenli ve hızlı bir şekilde sıfırdan bir işletme kurmanız ve kuruluş sonrasında ihtiyaç duyabileceğiniz tüm süreçleri yönetmeniz için size uçtan uca danışmanlık hizmetleri sunuyoruz.

Karadağ’da iş kurmak için “Yurt Dışı Hizmetlerimize Başvuru” sayfasından başvuru formunu doldurarak süreci başlatabilirsiniz.

Sizin İçin Ne Yapabiliriz?

YURT DIŞI DANIŞMANINIZ

10+

Yıllık Tecrübe

MHR & Partners olarak 30’dan fazla ülkede doğrudan ve dolaylı olarak aktifiz. 10 yılda 100 ülkede faaliyet göstermeyi hedefliyoruz. Şu anda şirket kurmak, oturum izni almak, mali – finansal başta olmak üzere yurt dışındaki tüm operasyonel süreçleriniz için uçtan uca danışmanlık ve destek hizmetleri sunuyoruz.

Önceliğimiz yurt dışında büyüme vizyonu ve iş stratejisi olan firmalara danışmanlık hizmeti vermektir. Şirket kurma aşamalarından sonra MHR & Partners (Mühür YMM AŞ) güvencesiyle hizmetlerimizin kesintisiz devam etmesine özel önem veriyoruz. Güvenli liman olma ve sürdürülebilir hizmetler sunma temel misyonumuzdur.

Dünyanın en ücra yerinde dahi olsa girişimcilerimizin büyümeye ve gelişmeye yönelik iş planlarına köprü olmak istiyoruz.

özge tEKE

MERKEZ OFİS | KURUMSAL İLETİŞİM

Size Yardımcı Olalım

Kolay ulaşabilir olmak ve açık iletişim firmamızın temel ilkelerindendir.  

Karadağ’da şirket kurmak ve yurt dışı bağlantılı diğer hizmetlerimiz hakkında bilgi ve teklif almak için bana e-posta gönderebilir veya aşağıdaki şirket telefon numarasından mesai saatleri içinde (hafta içi 9:00 – 18:00 arası) beni arayabilirsiniz.

+90 542 208 5308

kurumsal.iletisim@mhrpartner.com

Okuma Tavsiyesi

Karadağ’da veya Bulgaristan’da yatırım yapmak istiyorsunuz. İş dinamiğinize ve stratejik hedeflerinize göre hangi ülke sizin için daha uygun olacaktır? Bulgaristan ve Karadağ’da yatırım yapmakla  ilgili karşılaştırmalı analizimizi okuyarak bir başlangıç yapın!

30'dan Fazla Ülkede Hizmet Veriyoruz

Online Toplantı Rezerve Edin

İhtiyaç duyduğunuz hizmetimizle ilgili bilgi almak veya online toplantı rezerve etmek için aşağıdaki formu doldurun. Yatırım uzmanımız 1 işgünü içinde sizinle iletişime geçecektir.

Gönder butonuna basarak Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.

E-BÜLTEN

Yurt dışı yatırım ve vergi konulu içeriklerimizden haberdar olmak için kaydolun!



Bizi takip edin, yeni yazılarımızdan haberdar olun!